Воденият от Клаудио Раниери Интер продължава да пише една от най-неприятните страници в историята си, след като с мъка се добра до домакинско равенство 2:2 срещу Катания в последния мач от 26-ия кръг на Серия А, след като 20 минути преди края падаше с 0:2.

Така съставът на упорито отказващия да подаде оставка Раниери записа 9-и пореден мач без победа във всички турнири, като равносметката от тези срещи е 7 загуби и 2 равенство.

Сицилианците, в чийто титулярен състав имаше 7 аржентинци и 4 италианци, поведоха в 19-ата минута с гол на Алехандро Гомес, а Мариано Иско направи 2:0 за гостите в 38-ата.

Двата гола пасив в края на първата част сякаш накараха Клаудио Раниери да проумее, че мястото на Уесли Снайдер не е на пейката и той вкара в игра холандеца още на почивката.

Играта на Интер стана малко по-идейна и в 71-ата домакините върнаха едно попадение чрез Диего Форлан след самостоятелен пробив.

Нерадзурите се добраха до точката в 79-ата минута, когато вездесъщият Диего Милито вкара за крайното 2:2 след отличен извеждащ пас на Форлан.

Домакинският хикс остави Интер на седмата позиция в Калчото, но тимът от Милано вече е на цели 11 точки зад третото място, което е последното, даващо право на участие в Шампионската лига. Катания вече е девети, като е на две точки зад нерадзурите.