Лацио победи Рома с 2:1 и спечели и втората битка за Вечния град за сезона, след като есента тимът на Еди Рея отново се наложи с 2:1 срещу градските съперници. Така орлите за първи път от 15 години насам триумфираха и в двете градски дербита в една кампания на Серия А.  

Още в деветата минута вълците останаха с човек по-малко. Вратарят Мартен Стекеленбург получи директен червен картон, след като фаулира за дузпа откъсналият се сам срещу него Мирослав Клозе. Ернанес реализира от бялата точка и даде преднина на небесносините.

ВИДЕО: Лацио удари Рома за втори път през сезона, Божинов игра 13 минути

източник: снимки: Reuters

Рома обаче изключително бързо се върна в мача и изравни на 1:1 в 16-ата минута. Жуан нацели гредата за Федерико Маркети, топката се върна във Фабио Борини и той вкара с глава, въпреки опита на Джузепе Биава да избие от голлинията.

Лацио вкара победния гол в 62-ата минута, когато Кристиан Ледесма центрира добре от фаул, капитанът Стефано Маури изскочи зад обраната на джалоросите и падайки прониза влезлият като резерва вратар Богдан Лобонт за крайното 2:1.

ВИДЕО: Лацио удари Рома за втори път през сезона, Божинов игра 13 минути

източник: снимки: Reuters

В 88-ата минута и орлите останаха с десет човека, след като десният бранител Лионел Скалони получи втори жълт картон и бе изгонен.

ВИДЕО: Лацио удари Рома за втори път през сезона, Божинов игра 13 минути

източник: снимки: Reuters

С този успех Лацио се изкачи на трето място в класирането, след като Удинезе изненадващо направи домакинско 0:0 срещу Аталанта.

Рома пък има само една победа в последните си пет мача и е на шеста позиция, на цели десет точки от заветната трета позиция, която е последната, даваща право на участие в Шампионската лига.

В друга среща от Калчото българският национал Валери Божинов игра 13 минути за Лече при равенството 2:2 у дома с Дженоа. Вкаралият в контролата с Унгария през седмица (1:1) влезе като резерва на мястото на Давид Ди Микеле в 77-ата минута.

Другите резултати от Серия А:

Рома 1:2 Лацио

Лече 2:2 Дженоа

Фиорентина 2:0 Чезена

Сиена 3:0 Каляри

Удинезе 0:0 Аталанта

Парма 1:2 Наполи

Ювентус 1:1 Киево

Палермо 0:4 Милан