Наполи победи Рома с 4:1 в последния мач от 19-тия кръг на Серия А, който се превърна в поредното шоу на Единсон Кавани. Уругваецът реализира хеттрик, с който почти сам победи „джалоросите“ и увеличи сметката си през сезона на 16 гола.

По този начин неаполитанци се възползваха максимално от изненадващата загуба на Ювентус с 1:2 от Сампдория и се доближиха на 7 точки от лидера.

През по-голямата част от мача в Неапол Рома бе отборът, който държеше повече топката, но гостите не успяваха да реализират своите положения, а в същото време Наполи показа убийствена ефективност при своите атаки.

Кавани откри резултата още в 4-а минута, когато бе изведен добре от Горан Пандев и чукна топката над вратаря Гойкойчеа.

Този резултат се запази до почивката, но в началото на втората част ситуацията се повтори и Кавани с нов бърз гол удвои аванса на своя отбор. Сунига проби добре и подаде остро в наказателното поле, Балзарети не успя да изчисти топката и тя попадна в Кавани, който бе с гръб към вратата, обърна се и вкара за 2:0.

В следващите минути играчите на Рома се надпреварваха да пропускат като най-фрапантни бяха пропуските на Дестро и Брадли.

Така вместо да реализират, гостите допуснаха нов гол, който тотално уби интригата. В 70-а минута след центриране от корнер, Кавани се извиси над всички и с глава оформи своя хеттрик.

3 минути по-късно Освалдо се възползва от добър пас на Пянич и чукна топката във вратата на Де Санктис за 3:1, но надеждите на Рома бяха попарени малко след това, когато Пянич получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

В последната минута Кристиан Маджо оползотвори една контра атака и оформи крайното 4:1.

В класирането Наполи е на трето място с 37 точки, на 2 зад Лацио и на 7 зад лидера Ювентус. Рома пък е на шеста позиция с 32 точки.