Лидерът Ювентус направи равенство 1:1 като гост на Парма в мач от 20-ия кръг на Серия А, докато преследвачите Лацио и Наполи спечелиха своите мачове и върнаха интригата за титлата в Италия.

Тимът на Антонио Конте поведе малко щастливо в 52-ата минута, след като Андреа Пирло стреля от пряк свободен удар, рикошира в главата халфа на домакините Йонатан Биабиани и влетя във вратата на Антонио Миранте.

В 78-ата Габриел Палета изведе Никола Сансоне, който матира Джанлуиджи Буфон с удар по тревата и дуковете показаха, че стадион Енио Тардини е непревземаема крепост през този сезон и все още нямат загуба у дома.

В същото време вторият Лацио победи в Рим с 2:0 Аталанта и се доближи на само три точки от бианконерите.

Орлите поведоха в 67-ата минута, след като Щефан Раду стреля в напречната греда, топката се върна в полете и резервата Серджо Флокари я вкара в мрежата за 1:0, а гостите от Бергамо протестираха бурно за игра с ръка на нападателя при овладяването на коженото кълбо. В 77-ата пък Давиде Бривио си вкара атрактивен автогол с глава след летящ плонж.

 

Третият Наполи победи лесно Палермо с 3:0 с голове на Кристиан Маджо (30'), Гьокхан Инлер (34') и Лоренцо Инсиние (73') и се доближи на четири точки от лидера Ювентус.

Удинезе победи с 3:1 у дома Фиорентина, а Катания победи Рома с 1:0 като домакин. В друга среща от 20-ия кръг на Калчото Каляри спечели с 2:1 на свой терен срещу Дженоа, а по-рано в неделя Торино би с 3:2 Сиена пред своя публика.

Интересно е, че в събота Болоня и Интер победиха като домакини съответно Киево и Пескара. Така в изиграните 9 мача от кръга до момента бяха записани 8 домакински победи и 1 равенство. В последната среща от 21:45 днес Милан гостува на Сампдория.