Вторият и третият в класирането на Серия А - Ювентус и Удинезе вкупом не успяха да спечелят мачовете си от 18-ия кръг, а лидерът Милан получи шанс да се откъсне напред в подреждането, ако от 21:45 часа успее да спечели дербито с Интер.

Юве направи изненадващо домакинско равенство 1:1 Каляри. Бианконерите поведоха рано в резултата, след като още в седмата минута Мирко Вучинич направи 1:0 след асистенция на Щефан Лихщайнер.

Ранното попадение накара феновете на новия Ювентус Арена да очакват изразителен успех, но вместо това до края падна само още един гол и той бе във вратата на домакините. Каляри стигна до точката в 48-ата минута, когато Андреа Косу се разписа за първи път за сезона в Калчото с прекрасен изстрел от дъгата на наказателното поле.

Въпреки хикса, Старата госпожа се изкачи на първото място с точка повече пред Милан, който е с мач по-малко преди градския сблъсък с Интер.


Удинезе пък загуби гостуването си на Дженоа с 2:3, въпреки че поведе в резултата на стадион Луиджи Ферарис в 14-ата минута с гол на Дамяно Феронети.

Домакините обаче започнаха бомбено второто полувреме и обърнаха резултата до 2:1 с две бързи попадения на Андреас Гранквист и Бошко Янкович в 49-ата и 51-ата минути. Родриго Паласио покачи на 3:1 в 71-ата, за капитанът на фриуланите Антонио Ди Натале се разписа от дузпа в 75-ата, но до края гостите не успяха да изравнят.


Другите резултати от Серия А:

Чезена – Новара 3:1

Киево – Палермо 1:0

Фиорентина – Лече 0:1

Парма – Сиена 3:1

Лацио – Аталанта 2:0 (игран по-рано в неделя)

Катания – Рома 1:1 (прекратен в събота)