Ювентус продължи наказателната си акция в Серия А и в петия кръг на първенството. Този път в жертва на „бианконерите“ се превърна отборът на Аталанта, който като домакин допусна 3 гола в мрежата си, дело на Карлос Тевес на два пъти и на Алваро Мората.

По този начин Ювентус продължава да е лидер в класирането с пълен актив от 15 точки, но още по-впечатляваща е головата разлика на тима – 10:0. Вече 5 мача Юве не допуска гол, а това не се случи дори и от дузпа, след като Джанлуиджи Буфон спаси 11-метров наказателен удар на Херман Денис.

Тевес бе близо до първия гол в мача в 29-ата минута, когато Марко Спорлието спаси удара му. Стражът на Аталанта обаче не бе в състояние да предотврати гола 6 минути по-късно. Фернандо Йоренте подаде отдясно към Щефан Лихщайнер, който опита да намери Артуро Видал в наказателното поле. Чилиецът се размина с топката, но тя стигна до Тевес и аржентинецът от близко разстояние реализира за 1:0.

Авансът на Ювентус се запази минимален до 58-ата минута, а в нея изглеждаше и че Аталанта ще стигне до равенството, тъй като Даниеле Орсато отсъди дузпа за нарушение на Джорджо Киелини в наказателното поле. Буфон обаче спаси удара от бялата точка на Херман Денис, а още в ответната атака Тевес удвои аванса на „бианконерите“ с втория си гол в мача.

Патрис Евра подаде на голаджията, който с точен изстрел от дъгата на наказателното поле вкара в долния ляв ъгъл на вратата за 2:0.

Малко след това в игра влезе Алваро Мората, който в 83-ата минута оформи крайното 3:0 с първия си гол за Юве. Тевес изведе добре отдясно Роберто Перейра, той от своя страна центрира перфектно за Мората, който с глава майсторски реализира третия гол в двубоя.

В класирането Юве е лидер с 15 точки, колкото има и вторият Рома. В следващия кръг именно двата отбора се изправят един срещу друг в дербито на Серия А. Аталанта пък заема 13-а позиция с 4 точки.