Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри взе сладък реванш от Милан за уволнението си през миналия сезон, след като неговият тим спечели с 1:0 госутването си на „Сан Сиро“ в третия кръг на Серия А. Карлос Тевес се оказа инструментът на отмъщението за италианският специалист, като реализира единственото попадение двадесет минути преди края на второто полувреме, с което прекъсна перфектната серия на „росонерите“.

За „старата госпожа“ успехът беше четвърти поред на ниво калчо, а след тази вечер в три от тези загуби Милан не успя да стигне дори до гол.

Юве показа намеренията си още в 6-ата минута, когато Роберто Перейра получи топката пред дъгата и не се поколеба да шутира. Топката прелетя недалеч от лявата сглобка зад Кристиан Абиати.

„Росонерите“ по нищо не отстъпваха от противника си през първото полувреме и в 27-ата минута Джиджи Буфон трябваше да се намесва решително. Матиа Де Шилио се включи отдясно и центрира към Кейсуке Хонда, който надскочи Джорджо Киелини и с глава стреля точно, ала италианският страж на „бианконерите“ боксира.

Последва нов силен период за гостите и в 31-ата мунат Карлос Тевес копна към Перейра, който пък с параболичен пас прехвърли кълбото на пътя на връхлитащия Фернандо Йоренте. Той с първото си докосване елегантно елиминира бранител, ала след това Абиати беше непреодолим.

В 38-ата минута Юве като нищо можеше да открие, след като Клаудио Маркизио получи достатъчно пространство пред наказателното поле, кривна към дъгата и стреля мощно с левия крак. Топката прелетя покрай плонжа на Абиати и срещна левия стълб.

Милан имаше ранен шанс през втората част, когато в 56-ата минута Стефан Ел Шаарави отблизо засече центриране в наказателното поле, но защитник на Ювентус подложи тяло и изби.

За голям период след тази ситуация играта загуби част от блясъка си, преди страхотно двойно подаване между Тевес и Пол Погба да направи разликата. Аржентинецът пусна към френският халф, който запази кълбото в дъгата, докато неговият съотборник притича зад гърба му. Последва мек пас между бранителите, а Тевес заблуди Абиати кога ще стреля и търкулна кълбото в далечния ъгъл – 0:1. Таранът отпразнува емоционално попадението, като извади биберон от шортите си, с който посвети попадението на своя син.

Малко след попадението Фернандо Торес влезе в игра, за да запише своя първи мач за Милан, но с нищо не повлия върху крайния изход на срещата.

Ювентус остава единствения отбор, който е спечелил пълен актив от точки в първите си три мача и резонно оглавява класирането. Единствено Рома има шанс да поддържа темпото на "бианконерите", но за целта утре трябва да надвие Каляри. Милан с 6-те си точки държи третото място в Серия А.