Треньорът на Ювентус Луиджи Дел Нери обвини съдията Паоло Бергондзи, след като тимът му за пореден път през сезона се издъни и направи равенство 2:2 у дома с Катания, въпреки че 9 минути преди края водеше с 2:0.

Сицилианците обаче успяха да стигнат до важната за тях точка с голове в 81-ата минута и в 5-ата минута на продължението.

Попадението в 95-ата минута стана след фаул пред наказателното поле на Юве, откъдето Франческо Лоди шутира директно в мрежата на Джанлуиджи Буфон за крайното 2:2.

„Паоло Бергондзи наистина сбърка, като отсъди този пряк свободен удар. Фелипе Мело не игра умишлено с ръка”, каза Дел Нери за ситуацията в последните секунди на продължението, при която Мело бе в стената и игра с ръка, след което бе свирено нарушение.

„Бяхме ощетени на терена. Имаше 6 големи грешки. Катания се представи добре, но трябва да отбележим, че реферът не направи добър мач. Не беше постоянен в отсъжданията си.”

„Това е странен сезон, в който ние плащаме висока цена за всичко, което се случва. Трябва да повишим концентрацията си. Отбор от Серия А не може да пропилява такива чисти голови положения или контраатаки”, каза Луиджи Дел Нери.

След домакинското равенство с борещия се да не изпадне Катания, Ювентус застраши класирането си за Лига Европа, като изостана на 3 точки от Рома в битката за шестото място.