Отборът на Ювентус се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Италия, след като надделя над Милан в едно от супердербитата на Апенините. Успехът за „старата госпожа“ не дойде никак леко, като домакините се наложиха с 2:1 след продължения. В редовното време мачът приключи без победител – 1:1.

Мачът на „Ювентус стейдиъм“ започна обещаващо, като двата тима си размениха по един гол още до 13-ата минута. В първта си по-сериозна атака към вратата на Ювентус, гостите от Милан съумяха да открият резултата. Новата звезда на „росонерите“ Стефан Ел Шаарави разстреля стража на домакините с мощен удар от границата на наказателното поле. Нападателят получи топката отляво и с прецизен шут в десния ъгъл на вратата откри.

Голът не стресна домакините, които незабавно потърсиха изравняване на резултата. То дойде само седем минути след гола на гостите. След атака през центъра, Ювентус стигна до пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Марко Амелия. Зад топката застана нисичкият Джовинко, който с брилянтно изпълнение изравни.

Попадението допълнително окрили футболистите на „старата госпожа“, които на свой ред упражниха натиск над своя противник. В 30-ата минута, Джовинко отново пробва рефлексите на стража на гостите, но този път Амелия внимаваше и отрази.

Втората част отново започна в полза на Ювентус, като домакините бяха тимът, който владееше топката в по-големи периоди, въпреки че чистите ситуации в наказателното поле на Милан липсваха. Джовинко пропиля нов шанс за домакините, а отговорът на гостите дойде от Боатенг, който стреля неточно от далечно разстояние.

В заключителните минути двата тима действаха рпедпазливо, знаейки, че всяко попадение би могло да бъде фатално. Така се стигна до две продължения от по 15 минути, в които Ювентус показа по-голяма класа.

Само пет минути след 90-те, Ювентус нанесе своя решителен удар, ав герой за домакините се превърна Мирко Вучинич. Черногорецът се разписа след пас на Паоло Де Челие. След гола футболистите на Ювентус приеха играта в своята половина и успяха да удържат минималната си преднина.

Така на полуфиналите Ювентус ще има за съперник тима на Лацио, който снощи също си осигури място сред четирите най-добри  в турнира след домакинска победа с 3:0 над Катания.


szólj hozzá: Juventus vs Milan 2:1 GOALS HIGHLIGHTS