Ювентус победи с 2:1 като гост Интер в мача, известен на Апенините като Дербито на Италия и се укрепи на върха в подреждането на Серия А

С този успех бианконерите показаха, че най-накрая са случили на треньор, в лицето на Антонио Конте и за първи път в последните няколко години ще се борят за титлата в Калчото.

Юве поведе в Милано още в 12-ата минута, когато Щефан Лихщайнер центрира добре отдясно към Алесандро Матри, който от малкия пеналт не успя да вкара, но избитата от вратаря Лука Кастелаци топка попадна в Мирко Вучинич, който на празна вратата нямаше как сгреши.


Интер бързо се върна в срещата и изравни в 28-ата минута. Уесли Снайдер проби добре по десния фланг и нахлу към центъра, след което подаде към Дъглас Майкон в наказателното поле и бразилският десен бек разстреля Буфон с мощен удар по диагонала, който попадна под напречната греда за 1:1.


Ювентус отново поведе в 33-ата минута, а с този гол спечели и мача. Клаудио Маркизио направи хубаво двойно подаване с Матри и остана непокрит на границата на пеналта, за да прати топката в мрежата с прецизен удар по земя.

След като поведе с 2:1, Старата госпожа успя да наложи контрол върху играта, докато черно-сините на Клаудио Раниери не можеха да създадат достатъчно опасности пред вратата Джанлуиджи Буфон, от които да падне изравнителен гол.

Две минути преди края на двубоя на Джузепе Меаца бианконерите можеха да вкарат дори и трети гол, но останалият очи в очи срещу Кастелаци Алесандро Дел Пиеро, който влезе като резерва в 84-ата минута, стреля покрай вратата.

С този успех в Дербито на Италия Ювентус събра актив от 19 точки и е лидер в класирането на Серия А, като има две точки повече от Милан, който по-рано в събота би Рома с 3:2 като гост.

В следващия кръг на тима от Торино предстои ново тежко гостуване - в Неапол. Наполи обаче ще бъде с отслабени сили, защото в сряда играе срещу Байерн в Мюнхен за Шампионската лига, докато Юве почива, тъй като не успя да се класира за евротурнирите.