Шампионът Милан победи с 3:2 като гост Рома и след слабия си старт на кампанията за първи път през този сезон оглави класирането в Серия А.

Росонерите излязоха начело в Калчото, като имат точка повече от досегашния лидер Ювентус, който от 21:45 часа в съботната вечер гостува в Милано на вицешампиона Интер.

Тимът на Масимилиано Алегри заслужено почти през цялото време на мача в Рим водеше в резултата и заслужено стигна до успеха срещу вълците, за които това бе 3-а загуба в последните 4 двубоя.

Два гола за успеха вкара Златан Ибрахимович, който с глава откри резултата на Олимпико в 17-ата минута след центриране отдясно на юношата на Рома Алберто Акуилани, който сега носи екипа на миланския гранд.

В 28-ата Миралем Пянич изпълни добре ъглов удар и Николас Бурдисо, също с глава, изравни за 1:1. Радостта на джалоросите обаче не трая дълго, защото секунди по-късно бившият капитан на Лацио Алесандро Неста попари домакините при абсолютно идентична ситуация – корнер и попадение с глава за 2:1 за Милан.

Червено-черните решиха всичко в двубоя в 78-ата минута, когато в повторение на комбинацията от първия гол Акуилани асистира на Ибрахимович и шведът пак с глава вкара за 3:1.

Второто попадение за Рома вкара резервата Боян Къркич, които се разписа две минути преди края на редовното време, но възпитаниците на Луис Енрике нямаха време за повече.


В друг двубой от кръга в Серия А Катания затвърди силните си изяви напоследък и победи с 2:1 у дома имащия амбиции за титлата отбор на Наполи.

Едисон Кавани вкара за неаполитанците още в първата минута, но сицилианците направиха пълен обрат с голове на Джовани Маркезе в 25-ата и Гонсало Бергесио в 48-ата минути. Марио Сантана от гостите пък бе изгонен две минути преди почивката за два жълти картона.

Любопитен факт е, че от 11-те играчи, които започнаха срещата за Катания 6 бяха аржентинци, а другите 5 - италианци. В титулярите на Наполи пък имаше 4 аржентинци и 4 италианци.

Слоновете, които вече 6-и пореден мач нямат загуба, въпреки че играха с тимове като Ювентус, Интер, Лацио, Фиорентина и Наполи, се изкачиха на 6-о място с 14 точки, колкото има и петият Наполи. Лидерът Милан е със 17 точки.