Италия успя да победи с минималното 1:0 Холандия във втория полуфинал на Европейското първенство за младежи до 21 години.

„Скуадра адзура” се класира за финала на първенството в Израел без да е допуснал загуба.

Мачът започна равностойна, а първата по-сериозна опасност пред една от двете врати бе в 20-та минута, когато Ола Джон подаде към Кевин Строотман, а той стреля, но над напречната греда на вратата на Барди.

Италианците имаха възможност да вкарат в 30-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Холандия Фабио Борини стреля с глава, но в страни от левия стълб на вратата на Зоет.

Борини изпусна нова възможност да отбележи в 43-та минута.

В заключителните секунди на първото полувреме Меър стреля от фаул, но топката мина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Италия.

През второто полувреме италианците бяха по-активни и логично стигнаха до победата.

В 74-та минута Фабио Борини подаде към Маноло Габиадини, който стреля опасно, но Зоет спаси.

Единственият гол в мача падна в 79-та минута, когато Лоренцо Инсиние подаде към Фабио Борини, а той не сбърка и вкара победното попадение за Италия.

Футболистите на Холандия се хвърлиха на отчаян натиск в края на мача. В 89-та минута Лерой Фер стреля опасно, но Барди спаси.

Така на финала Италия ще се изправи срещу отбора на Испания, който има четири победи от началото на Европейското първенство. Освен това „Ла фурия” няма и допуснат гол.