Италианската футболна федерация очаква тифозите на Дженоа, които прекратиха мача от Серия А срещу Сиена в неделния следобед, да бъдат наказани с доживотна забрана да посещават стадионите.

„Тези хора нямат нищо общо с истинските фенове и вредят на имиджа на футбола. Трябва да им се забрани да ходят на мачове завинаги“, коментира президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете.

Мачът на стадион Луиджи Ферарис бе прекратен за около 40 минути в началото на второто полувреме при резултат 4:0 за гостите Сиена заради безредици по трибуните.

Привърженици на Дженоа хвърлиха факли на терена и опитаха да нахлуят в знак на недоволство срещу играта на своя отбор. По време на прекъсването играчите на Дженоа свалиха фланелките си по настояване на феновете, които крещяха, че тези футболисти не заслужават да носят тези екипи.

Камерите показаха Джандоменико Место облян в сълзи, докато Джузепе Скули отказа да свали фланелката си. В крайна сметка играта бе подновена, а Дженоа върна един гол за крайното 1:4.