Интер успя да измъкне победа с 0:1 при гостуването си на Дженоа в първи мач от деветия кръг на Серия А. „Нерадзурите” се доближиха само на точка от лидера Лацио със своите 18, преди останалите двубои от кръга. Дженоа пропусна шанса си да се изстреля в челните места на подреждането, като в момента осем отбора са разделени само в рамките на три точки.

С основна заслуга за успеха на Интер бе и вратарят на Дженоа Едуардо, който не съумя да овладее един не чак толкова силен удар на Съли Мунтари от 23 метра, в самия край на добавеното време на първото полувреме.

Дженоа обаче нямаше и много шанс да промени резултата в своя полза, и макар футболистите на домакините да отправиха доста удари към вратата на Жулио Сезар, а по-късно – на резервата му Кастелаци, те нямаха успех да влязат в мрежата. Лука Тони изигра своя мач №200 в Серия А, но това не му помогна особено срещу Интер.

Рафаел Бенитес имаше доста проблеми с травми, като още в 18-та минута Естебан Камбиасо напусна контузен, а на негово място се появи Съли Мунтари.

Именно тази промяна всъщност донесе успеха на Интер, тъй като Мунтари бе този, който стреля към вратата на Едуардо в 47-та минута и принуди стража да сгреши фатално.

Лука Тони заигра по-добре през втората част и непрекъснато тормозеше отбраната на гостите, а Дженоа имаше и претенции за дузпа за нарушение на Валтер Самуел. Въпреки това Интер бе отборът с по-чистите голови положения, като Биабиани се размина с попадение във вратата на Едуардо, а Снайдер стреля на сантиметри над напречната му греда малко по-късно.

Нещата за Бенитес се влошиха, когато и Жулио Сезар получи травма и в 64-та минута бе заменен от Лука Кастелаци. И резервният страж обаче се справи с Лука Тони, а ударът на Крисчито мина на косъм от вратата му в 77-та минута. Ричмънд Боакйе имаше последна възможност за Дженоа, но Кастелаци се намеси перфектно и спаси трите точки за Интер.