Дания игра във втора поредна световна квалификация с човек повече дълго време, но отново не успя да победи в група В, а претърпя загуба с 1:3 при гостуването си на Италия.

На „Джузепе Меаца“ в Милано, Скуадра Адзура бе с 10 души цяло второ полувреме, а по подобие на мача между България и Дания преди четири дни, играчът на домакините Освалдо бе изгонен с директен червен картон. Миналия петък Иван Бандаловски бе пратен пресилено под душовете още по-рано в мача, но Дания се добра само до равенство на „Васил Левски“.

В класирането в група В, Италия води с 10 точки, като до момента е загубила точки само срещу България. Българският тим е втори с шест точки, пред Чехия с пет, Армения с три, Дания с две, и Малта.

Италианците вкараха два гола за четири минути през първото полувреме, първо с удар на Монтоливо от дъгата пред наказателното поле в 33-та, и на Даниеле Де Роси, който закова с глава центрирането на Пирло от дясно в 37-та. В самия край на полувремето Вилем Квист намали изоставането на Дания, когато Якобсен го намери на границата на пеналта, и оттам с далечен удар Квист направи 2:1.

Само 16 секунди след подновяването на играта, Освалдо не сдържа нервите си и удари Николай Стокхолм, и е изгонен директно от арбитъра Дамир Скомина. Бъдещето на футболиста в националния отбор със сигурност ще бъде преразгледано и от Чезаре Прандели, тъй като това е осмият червен картон в кариерата му.

Въпреки натиска на Дания след това, Марио Балотели бе разликата между двата състава, и младият нападател го показа, завършвайки перфектно подаване на Пирло в 54-та минута. Полузащитникът изведе Балотели в наказателното поле, и за родения голмайстор остана само да бутне топката покрай Андерсен. Така Италия се озова отново с два гола напред, и се чувстваше далеч по-комфортно на миланския терен.

Никлас Бендтнер бе постоянното присъствие пред Де Санктис, но в крайна сметка си спечели само жълт картон, за поредица нарушение в наказателното поле на Италия.

Монтоливо и Джакерини имаха още добри положения за гол в полза на „адзурите“, а Марио Балотели бе изпратен с овации от стадиона, когато отстъпи мястото си на Матиа Дестро.

Първият мач за Дания е на 22 март, гостуване на Чехия, докато Италия има визита до Малта четири дни по-късно, за старт на 2013-та.


szólj hozzá: Italy vs Denmark 3:1 GOALS HIGHLIGHTS