Фенербахче взе повече от добър аванс срещу Лацио след първия четвъртфинален мач от Лига Европа. Истанбулският гранд се наложи с 2:0 срещу „римските орли“ в първата среща на „Шюкрю Сарачоглу“.

Първата сериозна опасност бе пред вратата на Лацио. В 5-та минута Раул Мейрелеш центрира в наказателното поле на гостите, където Пиер Уебо се пребори със Сиани и стреля с глава от точката на дузпата, но прати топката над напречната греда.

Футболистите на Лацио имаха претенции за дузпа в 13-та минута за извършено нарушение на Коркмаз срещу Едерсон, но ситуацията бе подмината от главния съдия Уилям Колъм.

Маркети спаси своята вратата в 17-та минута. Топал центрира от фаул в наказателното поле на Лацио, където Муса Соу стреля опасно, но Маркети успя да избие топката, която след това срещна и напречната греда и излезе в корнер.

Едерсон изпусна отлична възможност да вкара в 36-та минута, но отблизо стреля в страни от вратата на Волкан Демирел.

Второто полувреме започна много лошо за Лацио, след като Онази бе изгонен за втори жълт картон и италианският отбор завърши мача в намален състав.

След като Лацио остана с човек по-малко на терена, натискът на Фенербахче се засили. В 50-та минута Раул Мейрелеш отправи много премерен и силен удар от около 17 метра, след което топката срещна десния стълб на вратата на Лацио.

Лацио залагаше на контраатаки и в 60-та минута се откри идеална възможност пред Кандрева, но ударът му бе неточен.

Фенербахче получи правото да изпълни дузпа в 77-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Лацио Раду игра с ръка и съдията Уилям Колъм посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Пиер Уебо в 79-та минута.


szólj hozzá: F1-0L www.fasthighlights.com

Маркети направи важно спасяване в 87-та минута, когато отрази тежък далечен удар на Циглер.

Фенербахче все пак реализира втори гол в 90-та минута, когато Еркин стреля от фаул, а Маркети изби, но първи до топката стигна Дирк Каут, който не пропусна да вкара и по този начин да оформи крайния резултат в срещата – 2:0.


szólj hozzá: F2-0L www.fasthighlights.com

Реваншът е след една седмица на стадион „Олимпико“ в Рим.