Милан не можа да се възползва от грешката на Наполи по-рано днес и на свой ред допусна издънка в битката за челните позиции в Серия А. Играчите на Филипо Индзаги паднаха с 0:1 при гостуването си на Дженоа в 14-ия кръг и останахаи извън първите пет места, които дават право на излаз в евротурнирите.

Пипо заложи на оптималния си възможен състав с Жереми Менес, Кейсуке Хонда и Стефан Ел Шаарави в атака, но направи впечатление, че предвид негативния развой на срещата предпочете да включи като смяна Джампаоло Пацини и Мамаду Нианг пред Фернандо Торес.

„Росонерите“ опитаха да стигнат ранно попадение, като още в 8-ата минута Матиа Перин блесна с чудесно спасяване. Жереми Менес показа страхотен дрибъл и елиминира няколко съперници, преди да шутира от средно разстояние. Младият страж на Дженоа обаче успя да боксира над гредата.

В 20-ата минута Перин повтори упражнението и срещу Ел Шаарави. Фараонът опита да вкара след изстрел с глава от точката на дузпата, ала вратарят на домакините отново бдеше. Осем минути след това Менес тества рефлекса му за пореден път и пак беше огорчен.

Увлечен в атаки, Милан като че ли наруши концентрацията си в защита. Така в 32-ата минута Диего Пероти центрира от ъглов удар вляво от вратата на Диего Лопес, а при далечната греда капитанът на домакините Лука Антонели беше оставен неохраняван, за да отбележи с глава – 1:0.

В края на полувремето гостите от Милано вдигнаха оборотите, но първо Мексес след корнер, а след него и Джакомо Бонавентура също бяха отказани от Перин. Последният шанс преди почивката беше за Дженоа, но Диего Пероти не можа да преодолее Лопес.

През втората част домакините се преориентираха към игра на контраатака, докато Милан изглеждаше доста бледо.. Яго Фалке в 61-ата минута можеше да накаже отборът на Инздаги, но Диего Лопес се намеси решителни и изби с мъка изстрела от границата на наказателното поле.

В 78-ата минута Себастиан Де Майо опита изстрел от дистанция, който прелетя над гредата на Милан, който пък пропусна да изравни в предпоследната минута. Тогава Бонавентура се озова на обещаваща позиция, но изстреля кълбото към небесата.

По този начин „росонерите“ останаха с 21 точки и са вече 7-и, докато Дженоа вече има аванс от 2 точки пред четвъртия Наполи (24) и изостава на 6 от втория Рома.

ВИДЕО от Дженоа-Милан вижте ТУК!

В друг мач от кръга Лацио стигна до труден успех с 2:1 като гост на Парма. Рафаеле Паладино откри за „дуковете“ в края на първото полувреме след пас на Сантакроче, но в третата минута на продължението капитанът на римляните Стефано Маури изравни. След почивката Фелипе Андерсон оформи пълния обрат в 59-ата минута, за да изкачи „лациалите“ до 5-ата позиция в класирането с 23 точки. Парма остава твърдо последен с едва 6 точки и цели 12 загуби в 14-те кръга дотук.

ВИДЕО от Парма-Лацио вижте ТУК!

Резултати от неделните мачове в Серия А, 14-и кръг:

Дженоа - Милан 1:0

Аталанта - Чезена 3:2

Парма - Лацио 1:2

по-рано днес: Наполи - Емполи 2:2

от 21,45 ч.: Интер - Удинезе