Наполи не успя да зарадва феновете си в домакинството си срещу Емполи от 14-ия кръг на Серия А и стигна до доста драматично 2:2. Съперникът на везувианци до средата на второто полувреме имаше аванс от два гола, ала чрез Дуван Сапата и резервата Джонатан де Гузман отборът на Рафаел Бенитес избегна поражението. В края на срещата „небесно сините“ определено съжаляваха, че не взеха победата, тъй като се разиграха едва след втория гол във вратата си.

Домакините бързо установиха контрол върху топката, но в първите минути в разиграванията им липсваше достатъчно скорост, за да ги направи опасни за защитата пред вратаря Луиджи Сепе. Вместо това новаците в елита показаха на далеч по-именития си съперник как трябва да се действа в атака. В 19-ата минута гостите организираха бърза контраатака, при която Масимо Макароне задържа достатъчно, преди да подаде вляво към Симоне Верди. Италианският талант запази хладнокръвие и очи в очи срещу вратаря търкулна кълбото в долния ляв ъгъл за 1:0. Това беше и дебютен гол за 22-годишния играч в Серия А.

В 33-ата минута Дуван Сапата, който стартира в атака вместо оплакващия се от мускулен проблем Гонсало Игуаин, надскочи всички при центриране от корнер, ала стреля неточно.

Минутка по-късно вратарят на Емполи направи страхотно спасяване, след като Марек Хамшик получи пространство и шутира към долния десен ъгъл.

Второто полувреме стартира с териториален натиск на Наполи, ала в 53-ата минута резултатът стана 0:2 за гостите. Отдясно на вратарското поле Макароне се пребори за центриране от ъглов удар и го отклони към далечната греда, където Даниеле Ругани първо елиминира съперник с овладяването си, а след това шутира безпощадно под гредата.

Това накара Бенитес да извади Хамшик, за да пусне Игуаин, ала не аржентинецът беше човекът, който даде тласък на Наполи. В 67-ата минута Дрийс Мертенс изпълни корнер вляво от вратата на Сепе, а Сапата беше оставен непокрит и прецизно насочи кълбото в долния десен ъгъл – 1:2.

Пет минути по-късно Хосе Кайехон проби много добре отдясно и опита успореден пас, който бе отклонен назад от защитник на Емполи. Това обаче не помогна кой знае колко, тъй като кълбото се озова право на пътя на Джонатан де Гузман, който опъна мрежата с изстрел в горния десен ъгъл.

Неаполитанци имаха всички предпоставки да осъществят пълен обрат в 83-ата минута, когато Де Гузман елиминира цялата отбрана с висок диагонален пас към Кайехон отдясно. Бившият играч на Реал Мадрид излезе сам срещу Сепе, но шутира в близкия ъгъл и вратарят спаси. Топката попадна у Игуаин, който побърза да стреля, преди стража да се е изправил, ала доста разочароващо изпрати кълбото в аут покрай целта.

В добавеното време на срещата Де Гузман имаше дори още по-добър шанс, след като Кристиан Маджо центрира отлично отдясно и намери холандеца сам на далечната греда. Халфът стреля от движение, ала изпрати кълбото в обсега на Сепе, който изби встрани.

Така Наполи записа своя 11-и пореден мач без загуба в първенството през сезона, но вече има 3 равенства в последните си 5 срещи. С 24 точки везувианци остават трети, с аванс от една пред Дженоа, който тази вечер играе с Милан.

Емполи от своя страна вече е непобеден в три поредни срещи и заема 13-ото място с 15 пункта.