Аржентинският нападател Диего Милито спаси Интер от издънка у дома срещу ЦСКА Москва, като вкара единственото попадение за победата с 1:0 в първия четвъртфинал от Шампионската лига.

Част от футболистите на двата отбора играха с черни ленти в памет на жертвите на самоубийствените атентати в московското метро.

Първото полувреме на Джузепе Меаца бе изключително скучно, като за статистиката останаха само три жълти картона – за Марко Матераци, Милош Красич и Евгени Алдонин, а това означаваше, че Красич и Алдонин ще бъдат наказани за реванша в Москва следващия вторник.



След почивката тимът на Жозе Моуриньо излезе на терена напълно преобразен. Точно час след началото на мача Деян Станкович имаше отлична възможност да открие резултата, след като бе изведен в наказателното поле от Естебан Камбиасо, но не успя да овладее добре и стреля слабо в тялото на вратаря Игор Акинфеев.

В 64-ата минута Горан Пандев шутира от границата на наказателното поле, но Акинфеев спаси. Секунди по-късно Ето’о направи същото, но стражът отново бе неточен. В 65-ата и Диего Милито стреля от дъгата на пеналта, и в третата еднаква ситуация за само около 100 секунди, Акинфеев вече бе безпомощен. Това бе 21-и гол за аржентинския национал през сезона.



В 72-ата минута Пандев можеше да реши всичко, след като подмина вратаря и би към вратата, но точно пред голлинията Алексей Березуцки успя да избие в корнер.

В 87-ата минута руснаците имаха отлична възможност да изравнят. Дейвидас Шемберас технично изведе Томаш Несид сам срещу Жулио Сезар, но чешкият нападател не успя да спре добре топката и бразилският национален страж улови.

След победа с 1:0 в първия мач Интер очаква изключително оспорван реванш в Москва на 6 април, който ще реши кой ще се класира за полуфиналите в Шампионската лига.

Съставите:

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Матераци, Самуел, Санети, Снайдер, Камбиасо, Станкович, Ето’о, Пандев(90’+3’-Марига), Милито;

ЦСКА Москва: Акинфеев, В. Березуцки, Ал. Березуцки, Шемберас, Игнашевич, Шенников, Хонда(69’-Дзагоев), Красич, Алдонин(75’-Рахимич), Мамаев(73’-Марк Гонсалес), Несид.