Българският национал Валери Божинов все още няма изцяло яснота къде ще продължи кариерата му след края на тази кампания. В момента той е обвързан с втородивизионния италиански Тернана, но само до края на сезона. 

Нападателят даде интервю за изданието pianetalecce.it, в което говори за бъдещето си, но се върна и за прекрасните спомени, които таи от престоя си в тима, от който тръгна за големия футбол - Лече. 

"Питате ме дали следя Лече? Естествено, този отбор ми е в кръвта. Винаги се радвам на победите, а дори съм овладял специфичния диалект на града. Сега знам, че Лече има добри играчи, но положението е тежко. Надявам се скоро да се върне във втория ешелон."

"Но сега моето настояще е свързано с Тернана, в този град се отнасят страхотно с мен и се опитвам да се отплатя с възможно най-добро отношение. Какво крие бъдещето, ще видим. Договорът ми е до лятото, след това ще се разбере какво ще правим."

"Но докато нося екипа на Тернана, аз ще давам всичко от себе си и ще се старая да бележа голове. Засега вървим по план в шампионата, но аз никога не се предавам и преследвам докрай целите си."

"Сега голямото ми желание е да взема бъдещето и кариерата си в ръце. А пък някой ден, защо да не се завърна в този любим клуб Лече? Никой не знае", сподели Валери Божинов в интервюто за медията от града.