Българският нападател Валери Божинов влезе като резерва за Тернана в поредния 36-и кръг на първенството в Серия Б. Тернана завърши 0:0 на собствен терен с Перуджа и с 44 точки се нарежда на 12-о място. Гостите са на 5-о място с 54 точки и част от четирите отбора, които са в зоната на плейофите за промоция.

Божинов влезе в 72-ата минута на мястото на Андреа Чераволо и опита да помогне на своите в атака. В 85-ата минута той отне топката в центъра и опита контра, като подаде на Авенати. Уругвайският партньор на българина обаче загуби топката при дрибъл и опасността за гостите беше ликвидирана.

В 94-ата минута Тернана остана с десет души заради втория жълт картон на Мечариело, който фаулира ветерана Ландзафаме, но секунди по-късно беше даден и последен съдийски сигнал.

Ливорно с другия българин- Андрей Гълъбинов, играе утре като домакин с Фрозиноне. При успех Ливорно ще събере 54 точки и ще свали Перунджа от 5-ото място в класирането. Контузеният Павел Виданов днес не беше в групата на Трапани, който направи 1:1 у дома с Бари.