Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио алармира, че има само 5 клуба в страната, които отговарят на лицензионните финансови изисквания за Серия А.

В последните сезони няма случай, в който някой от участниците в калчото да не обяви банкрут, като най-пресен е примерът с Парма. „Дуковете“ бяха изхвърлени при аматьорите и едва миналта седмица спечелиха промоция в Лега Про.

„Трябва да направим нужното, за да се убедим, че вече няма стадиони с ограждения (по трибуните – б.р.). Нужни са правила – трябва да се знае, че когато някой (фен – б.р.) стъпи на терена, ще отива в затвора. Насилието е огромен проблем, но причината за него е липсата на спортна култура и незачитането на правилата в Италия“, каза Тавекио.

„Само си помислете върху следното: ако прилагаме правилата стриктно, само 5 клуба ще получат лиценз за Серия А. Всички са наясно с това, което искам – да намалим първенството до 18 отбора, Серия Б да мине към формат с 20 тима, а Лега Про да сформира две групи от по 20 клуба“, добави шефът на италианския футбол.