Генералният директор на Рамо Мауро Балдисони беше първият, който изрази острото си негодувание от наказанието на Руди Гарсия, което му беше наложено днес.

Френският специалист няма да води отбора си в следващите две срещи, след като от Италианската футболна федерация го намериха за виновен в опит да удари стюард след края на мача с Дженоа (1:0). Освен това „римските вълци“ бяха глобени с 20 хиляди евро за това, че не са съдействали на разследването.

„Много сме изненадани, за жалост не за първи път хората от спортното правосъдие правят такова нещо“, изригна Балдисони.

„Писна ни от тези неща, правораздаващите се активизират все повече и повече, когато Рома е замесен. Изглежда нашият треньор е наказан заради изявление, което е направено спонтанно от стюард на Дженоа, макар деянието му да не е забелязано от официалните лица на мача и федералните прокурори.“

„В края на мача имаше огромен брой предмети, които бяха хвърлени от трибуните по играчите и официалните лица. За няколко минути те не можеха да стигнат до съблекалните и сигурността им бе подложена на риск. Тунелът трябваше да бъде разгънат, за да се осигури изход, но стюардите на Дженоа не успяха да предложат протекция.“

„Глобата на Рома ни изумява. Дженоа е глобен само с 30 хиляди евро заради хвърлени предмети, а дори не се говори за провала им в задължението да защитят играчите. Рома ще трябва да плати 20 хиляди евро за това, че не е дал идентификационните карти на играчите, така че стюардите да ги разпознаят. Ако прокурор ги поиска, естествено, че ще бъдем готови да помогнем. Но ако те са искани от стюард, за да разпознае някого, то не мислим, че трябва да съдействаме“, продължи Балдисони.

„Получихме почти сходна глоба, защото стюард е декларирал несъществуващ инцидент, което е гротескно. Руди Гарсия вече изяви готовност да започне съдебно дело срещу въпросния стюард, клубът също обмисля този вариант“, допълни той.