Новият президент на Ювентус Андреа Аниели не си губи времето и започна веднага с реформите в тима, уволнявайки предшественика си Жан Клод Блан и спортния директор Алесио Секо, съобщава "Tuttosport".

Аниели, който бе обявен за наследник на Блан в края на април и официално ще поеме новия си пост в следващите няколко дни, иска да премахне всички високопоставени фигури в управата на тима, които са свързани със скандала с уговорени мачове преди четири години. Отстранени са Блан, за който се смяташе, че ще поеме пост във финансите на клуба, и отговорникът за трансферите Алесио Секо, който пък бе обвинен за редица грешни решения в трансферната политика на тима.

Роберто Бетега и шефът на скаутите Ренцо Кастанини също се очаква да си тръгнат от тима. Блан ще се сбогува с Ювентус след края на лятното турне на "бианконерите" в Америка. Очаква се следващата седмица треньорът на Сампдория Луиджи дел Нери, както и изпълнителния директор на тима на Антонио Касано Джузепе Марота да бъдат представени като нови попълнения в ръководството на Юве. Вчера "бианконерите" загубиха катастрофално последния си мач за сезона в Серия А, губейки от Милан с 0:3.