Отборът на Милан победи с 3:0 Ювентус в мач от последния кръг на Серия А. „Росонерите”, водени за последен път от наставника си Леонардо, показаха, че могат да хапят едва в края на шампионата. Изходът от двубоя нямаше как да промени класирането, но въпреки това, по-мотивираният тим бе този на Милан.

Съставът от Милано завърши не особено успешния си сезон на третото място в подреждането, докато Старата госпожа може да си отдъхне, че този кошмарен сезон най-после приключи със седмата позиция в Италия.

Роналдиньо, който не получи повиквателна за Световното първенство в ЮАР, се развихри и показа на Карлос Дунга, че може би е направил сериозна грешка с това свое решение. Бразилецът реализира цели две попадения в мрежата на Ювентус, а игра едва 71 минути.

Още в 14-та минута Кларънс Зеедорф изведе чудесно Антонини, който реализира, макар и след рикошет за 1:0. Джанлуиджи Буфон и Фабио Канаваро не успяха да предотвратят опасната ситуация и закономерно трябваше да наведат глави след попадението.

В 29-та минута Роналдиньо реализира за 2:0. Въпреки че първоначално изгуби топката, след това поправи грешката си като се възползва от неразбирателство в защитата на Юве и след комбинация с Алешандре Пато вкара в близкия ъгъл на вратата.

Последното попадение дойде в 67-та минута на мача. Роналдиньо почти можеше да помаха на Карлос Дунга, след като овладя в наказателното поле и запрати кълбото в далечния ъгъл на мрежата. Този път топката трябваше да вади Манингер, който замени на почивката съкрушения Буфон.

В другия мач от тази вечер Лацио победи с 3:1 Удинезе, като и двата тима отдавна си бяха осигурили оставане в елита на Италия.