Новият президент на Ювентус Жан-Клод Блан обяви, че първостепенната му задача е да прибави трета звезда към логото на отбора.

Официално Старата госпожа има 27 титли на Италия, но в всички в Юве смятат, че трофеите са 29, тъй като две от спечелените през годините отличия бяха отнети.

Традицията в Италия повелява всеки да се прибавя една звездичка към ембелемата на отбор, за всеки десет шампионски купи на страната. Така е и в други страни. Подобна идея е възприета и в българския ЦСКА, където след 30-ата титла бе прибавена трета звезда над логото на отбора.

„Казах на акционерите, че нашата основна цел е да постигнем третата звезда”, каза французинът Блан, който наскоро замени на поста Джовани Коболи Джили.

„Знаете, че във всички наши официални документи има записани 29 Скудети, включително двете, които ни бяха отнети. За нашите фенове третата звезда ще дойде със следващото Скудето”, заяви президентът на Юве.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.