Фиорентина потвърди първоначалните притеснения относно Джузепе Роси, като от клуба заявиха, че нападателят за трети път в кариерата си е наранил кръстните връзки в дясното си коляно. Това се случи при вчерашния успех с 1:0 над Ливорно от 18-ия кръг на калчото.

Заради същия проблем италианецът прекара 2 години извън терените, докато бе във Виляреал. Първото скъсване на връзките бе през октомври 2011 година, след което Роси се подложи на няколко операции. Той можеше да се завърне в игра доста по-рано, но през април 2012 отново получи същата контузия.

Ударът по Фиорентина е огромен, тъй като 26-годишният футболист отново напомни за най-добрите си дни и към момента е водещият реализатор на Серия А с 14 гола.

„Футболен клуб Фиорентина съобщава, че след единоборството с играча на Ливорно Леандро Ринаудо, Джузепе Роси е навехнал коляното си, което вече бе оперирано“, се казва в официалния сайт на тима.

Логично собственикът на „виолетовите“ Андреа Дела Вале беше бесен от постъпката на Ринаудо и след края на мача го нарече „престъпник“. „Много сме разтревожени и дори не искаме да говорим за мача. Ринаудо дори не се извини, а на всичкото отгоре и спори със съдията по недостоен начин. В момента искам да му кажа толкова много неща. Той на всяка цена трябва да види повторенията и да помисли върху своето поведение. Ще чакаме резултатите от изследванията, но ситуацията не изглежда добра“, каза босът на Фиорентина.