В Интер останаха шокирани днес, след като УЕФА отказа да картотекира новия им нападател Диего Форлан за Шампионската лига.

Мотивът за решението на евроцентралата е фактът, че Форлан игра за Атлетико Мадрид срещу Стрьомсгодсет в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

В същото време обаче УЕФА картотекира в тима на градския съперник Милан новопривлечения Антонио Ночерино, който също игра в третия предварителен кръг на ЛЕ за Палермо.

Европейската футболна асоциация в случая обаче не прилага двоен аршин в отсъжданията си спрямо двата милански гранда, а се оказва, че от Интер не са прочели внимателно правилниците на централата и сами са си виновни.

От УЕФА обясниха, че не са включили Форлан в състава на нерадзурите за ШЛ, тъй като Атлетико Мадрид се класира за групите на Лига Европа и от неособено популярно правило става ясно, че той не може да играе в евротурнирите за друг тим, тъй като Атлетико все още не е отпаднал. Така той няма да може да рита за Интер в Европа поне до Нова година.

От евроцентралата разясниха, че са картотекирали Ночерино в Милан, защото Палермо, за който той игра, вече отпадна от ЛЕ.

От Интер изобщо не са подозирали за тази подробност от правилата и са били убедени, че ще могат да впишат Диего Форлан в тима си за Шампионската лига.

По тази причина уругваецът е фигурирал в окончателния списък от 25 играчи, депозиран в УЕФА и така нерадзурите са успели да картотекират само 24 футболисти в състава си, тъй като не е имало как да го заменят в последния момент с друг нападател.

Така Джан Паоло Дзампарини ще трябва да се справя в ШЛ с по-малък брой офанзивни играчи, след като Лук Кастайнос и Андреа Поли не бяха вкарани в листата, тъй като се очакваше там да е Форлан.

В крайна сметка Дзампарини ще има на разположение само трима опитни атакуващи футболисти – Джампаоло Пацини, Диего Милито и взетият в последния ден на трансферния прозорец Мауро Сарате, който предвидливо не игра за Лацио в Лига Европа, докато чакаше трансферът му в Милано да стане факт и запази правото си за участие в евротурнирите.