Отборът на Удинезе постигна трудна победа при визитата си на Ливорно в мач от Серия А. Гостите се наложиха с 2:1 в мач, изпъстрен с интересни ситуации. Двата тима бяха спечелили само по една точка в последните си три мача, като напрежението бе и върху двата състава.

Първата възможност в мача бе за домакините, но Лука Силарди пропусна от изгодна позиция още в 9-ата минута. Само две минути по-късно обаче, Удинезе успя да излезе напред в резултата с гол на младока Нико Лопес. 20-годишният уругваец изненадващо започна като титуляр, но успя да оправдае гласуваното му доверие.

Домакините от Ливорно все пак се добраха до равенството след няколко пропуска пред вратата на гостите. Силарди, който бе основна заплаха за вратаря Желко Бркич, съумя да преодолее стража в 32-ата минута.

През втората част обаче, футболистите на Удинезе отново увеличиха оборотите и стигнаха до нов гол, който в крайна сметка им осигури трите точки. Томас Хертуа бе точен в 65-ата минута.

Така след 17 мача, Удинезе заема 9-ото място във временното класиране, докато Ливорно е в зоната на изпадащите с актив от 13 точки. По-късно тази вечер е мачът между Каляри и Наполи.