Отборът на Удинезе е едноличен лидер в Италия след победа с 3:0 над Новара, в мач от 8-я кръг на италианския шампионат. Тимът вече е единствен лидер в Серия А, след като вчера Ювентус допусна равенство като домакин на Дженоа (2:2).

Единственият мач, който остана да се доиграе от кръга е между отборите на Болоня и Лацио, които нямат отношение, поне на този етап към първото място.

Момчетата на Франческо Гуидолин започнаха мача много убедително, демонстрирайки категорично желание да вземат трите точки от мача. Още преди почивката домакините вече водеха с 2:0 след попадения на Антонио ди Натале в 33-та и Маурицио Домици в 39-та. Отново Ди Натале, малко след почивката, оформи класическия резултат.

Интер и Рома постигнаха минимални победи в този кръг.

„Нерадзурите” се наложиха над Киево с 1:0. Интер надигра категорично състава от Верона, но успя да запише само едно попадение. В 34-та минута на срещата, след асистенция на Уесли Снайдер, Тиаго Мота реализира единствения гол в срещата.

В друг мач от кръга Рома постигна домакинска победа с 1:0 над Наполи. Благодарение на гол на аржентинеца Ерик Ламела „вълците” взеха трите точки в срещата. Попадението бе реализирано още в 7-та минута на срещата от Ламела, който дебютира по чудесен начин за Рома.

Резултати:

Лече - Милан 3:4

Рома - Палермо 1:0

Каляри - Наполи 0:0

Интер - Киево 1:0

Парма - Аталанта 1:2

Сиена - Чезена 2:0

Удинезе - Новара 3:0

по-късно днес:

Болоня - Лацио

от събота:

Ювентус - Дженоа 2:2

Фиорентина - Катания 2:2