Страхотен мач, с невероятен обрат, седем гола и един хеттрик сътвориха отборите на Лече и Милан. „Росонерите“ успяха да обърнат като гост своя съперник от 0:3 до 4:3 в един истински луд двубой от 8-я кръг на Серия А. През първото полувреме Лече поведе и вкара невероятните три безответни попадения, едно от които от дузпа, а след почивката Милан показа истинската си хищническа същност, за да реализира четири попадения, в това число хеттрик на Кевин-Принс Боатенг.

Любопитното е, че „росонерите“ стартираха двубоя с повечето си звезди в състава: Абиати, Абате, Неста, Йепес, Антонини, Амброзини, Ван Бомел, Ночерино, Робиньо, Ибрахимович и Касано. Въпреки това домакините успяха да ги изненадат още в четвъртата минута. Джакомаци засече с глава пас на Гросмюлер отляво, за да открие за 1:0.

В 30-та минута вратарят Абиати не успя да отиграе по най-добрия начин центриране от корнер, стражът изпусна топката, с което извърши нарушение срещу футболист на Лече, а главният рефер използва момента, за да покаже бялата точка. Точен за 2:0 от дузпа бе Масимо Одо.

Само 7 минути по-късно феновете на Милан вече бяха попарени от трети гол. Защитата на Милан изцяло се пропука, за да може и Гросмюлер да прокара топката покрай Абиати за 3:0.

Това обаче се оказа само началото на двубоя. Още по-голямата емоция и страхотен обрат настъпи след почивката. За второто полувреме в игра за Милан се появиха Акуилани и Боатенг, на местата на Амброзини и Робиньо. Именно тези смени оказаха решаваща роля за изхода на двубоя.

В 49-та минута след разиграване от корнер, Акуаилани отдясно намери в центъра Боатенг, който с точен удар прати топката в горния ъгъл на вратата на Лече за 3:1. В 55-та минута отново Боатенг намали разликата след изстрел от около 18 метра. Футболистът оформи своя хеттрик в 63-та минута.

Последната дума отново имаше съставът на Милан. В 83-та минута „росонерите“ тотално прекършиха Лече. След поредния ъглов удар, Касано намери Йепес, кото с глава вкара за крайното 4:3.

По този начин, след спечелените три точки, Милан се изкачи на 5-а позиция с 11 точки, докато Лече е 18-и с 4.