Сръбската легенда Синиша Михайлович получи огромна вълна от подкрепа, след като призна, че се бори с коварна болест – левкемия. Целият отбор на Болоня застана зад своя треньор, а капитанът на тима Браим Джемаили е уверен, че битката на неговия наставник ще е успешна.

„Треньорът ще спечели тази битка заради нас, защото ние го чувстваме като част от нашето семейство”, сподели футболистът.

„Това, което ни даде той през последните 6 месеца, рядко се случва на когото и да било, особено в толкова кратък период от време. Ние знаем какъв човек е той, колко е силен. Ще се постараем да му дадем от нашите сили и го чакаме да се върне”, добави още Браим Джемаили.

„Синиша ни каза да продължим да работим с усмивки на лицата, ние ще се постараем да изпълним молбата му. Треньорът ни показа пътя, всички футболисти го следват в последната половин година. Той е лидер, който може да ни помогне да постигнем целите си”, добави играчът на Болоня.

„Михайлович ни е като баща, затова ще се борим за него, както той за нас”, завърши Браим Джемаили.

С коварната болест преди години се бори и бившият капитан на националния отбор на България и Астън Вила Стилиян Петров. Той създаде фондация в подкрепа на деца, които се лекуват от левкемия.