Сръбската легенда Синиша Михайлович разкри, че се бори за живота си. Наставникът на италианския Болоня е бил диагностициран с остра форма на левкемия. Със същата болест се пребори и капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров. 

"Когато лекарят ми съобщи новината, беше истински шок за мен. Стоях вкъщи и в продължение на дни и плачех, животът ми минаваше пред очите. Уважавам болестта, но я посрещам с отворени гърди, така както съм правел винаги с всяко препятствие пред живота си."

"Нямам търпение вече да вляза в болницата и да започна лечението. Болестта е страшна, но е победима. За съжаление, някои вестници пуснаха историята, въпреки че ги помолих да я запазят в тайна, така че за да продадат няколко копия в повече, разрушиха дългогодишни приятелства", заяви Михайлович и разкри как е протекъл разговорът му с лекаря. 

"Той ми каза, че имам остра форма на левкемия. Убеди ме, че преди 20 години тази диагноза е означавала сигурна смърт, но сега медицината има всички необходими средства за борба с нея. И един ден ще мога отново да тренирам отбора, да работя и да водя ежедневен живот около съблекалнята на отбора си", сподели още сърбинът. 

Той е потърсил медицинска помощ заради остра треска, която го оставила изтощен и се появила сякаш от нищото. Точно тогава дошла и страшната диагноза. Михайлович обяви, че баща му починал от рак преди време и точно затова си правел редовно медицински прегледи.