Нападателят на Милан Златан Ибрахимович може да се похвали с уникален рекорд от осем поредни титли за отборите, в които играе, но триумфът на Ювентус в Серия А сложи край на тази невероятна серия.

Ибра вкара два гола в дербито на Милано, но въпреки това Интер победи с 4:2 и с това даде титлата на „бианконерите“, които кръг преди края имат преднина от 4 точки и прекъсват серията на шведа, който за 8 години имаше 8 титли с 5 отбора в 3 различни държави.

Постижението на нападателя започна с Холандия, където през сезон 2003-04 той бе част от отбора на Аякс, спечелил титлата в Ередивизие. През лятото следва трансфер в Ювентус, а в Торино Ибра печели две поредни титли, които след това са отнети на клуба заради скандала Калчополи и разкритието за манипулиране на мачове.

След като „старата госпожа“ бе изпратена в Серия Б като част от наказанието, Ибрахимович премина в Интер и изигра огромна роля за трите поредни титли в Италия. След този успешен период, шведът отиде в испанския гигант Барселона за 66 милиона евро.

В Каталуня голаджията имаше труден период, най-вече заради обтегнатите си отношения със старши треньора Пеп Гуардиола, но въпреки това имаше принос към титлата в Примера дивисион през сезон 2009-10.

Заради проблемите си в Испания, той се завърна в Италия, където заигра в Милан и още в първия си сезон добави осмата си поредна титла, която за „росонерите“ бе първа от седем години.

През този сезон обаче Милан не успя да защити трофея си, а триумфът на Ювентус означава, че за първи път от 9 години Ибрахимович ще завърши сезона без титла.