Трима от големите преследвачи на Интер в Серия А постигнаха победи в последните си мачове за годината. Рома, Наполи и Фиорентина взеха трите точки в своите двубои от 17-ия кръг на италианското първенство и така се доближиха до "нерадзурите", които играят по-късно с Лацио.

Рома се наложи с 2:0 над Дженоа. Алесандро Флоренци откри резултата в 42-ата минута, а Садия Умар удвои в 88-ата минута, след като малко преди това Един Джеко бе изгонен с директен червен картон.

Фиорентина постигна същия успех след 2:0 срещу Киево. Головете паднаха през първото полувреме и бяха дело на Никола Калинич и Йосип Иличич.

Наполи се наложи с 3:1 над Аталанта като гост. Всичко най-интересно в Бергамо се случи през второто полувреме. Марек Хамшик откри след точно изпълнена дузпа в 52-ата минута, но само две по-късно домакините изравниха чрез Алехандро Гомес.

В 62-ата минута Гонсало Игуаин даде нов аванс на Наполи, но задачата на гостите бе утежнена в 74-ата минута, тъй като Жоржиньо получи втори жълт картон.

Игуаин сложи точка на спора с втория си гол в 85-ата минута, а в самия край Наполи получи нова дузпа за нарушение на Палета, който получи и червен картон. Хамшик обаче този път не бе точен.

В друг мач от кръга Верона и Сасуоло не излъчиха победител - 1:1.

В класирането Фиорентина е на втора позиция с 35 точки, на една зад лидера Интер, който е и с мач по-малко. Наполи е трети със същия актив, следван от Ювентус с 33 и Рома с 32.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS