Ръководството на Дженоа в следващите дни ще вземе решение дали да освободи настоящия наставник Иван Юрич. Шефовете на генуезкия клуб вече имат списък с трима потенциални заместници, като на Апенините вярват, че Давиде Балардини е с „едни гърди” пред Масимо Одо и Валтер Мадзари.

Самп превзе Генуа с успех в дербито, Гълъбинов не игра

„Грифоните” се намират в зоната на изпадащите след приключването на първите 12 кръга от Серия А, в които спечелиха едва 6 точки. Снощи те паднаха с 0:2 от Сампдория в градското дерби, а Юрич показа трезва преценка, заявявайки, че заплахата да загуби поста си вече е съвсем реална.

Балардини изглежда като фаворит за заместник, защото на два пъти в своята треньорска кариера е идвал и спасявал „грифоните”. През ноември 2010 година той пое юздите от Джам Пиеро Гасперини, за да завърши на 10-о място, но тогава президентът Енрико Прециози реши да не удължава контракта му. После Балардини дойде отново през януари 2013 година с идеята да спаси тима от изпадане и го стори успешно. Конфликт с Прециози относно трансферната политика обаче отново съкрати значително престоя му.