Сампдория отново ще е царят на Генуа. "Моряците" взеха градското дерби на "Мараси" със спокойното 2:0. Така те триумфираха за пети път в последните седем издания на този напечен сблъсък. 

Гастон Рамирес и Фабио Куалярела бяха героите в този мач, защото те отбелязаха попаденията в него. За Дженоа не игра българският национал Андрей Гълъбинов, който остана сред неизползваните резерви за тима си. 

Мачът предложи много емоции на феновете, като беше много равностоен в самото начало. Но положенията липсваха в тези моменти. Най-чистото от тях дойде в 20-та минута и беше за "грифоните". 

Тогава бившият играч на Милан Джанлука Лападула се озова на хубава позиция в наказателното поле, но ударът му мина буквално на сантиметри встрани от вратата и топката не се оплете в мрежата. 

Само четири минути след това падна и единственото попадение в мача. Тогава Дуван Сапата проби по фланга и центрира страхотно на главата на Гастон Рамирес, който прониза мрежата за 1:0. 

Последваха равностойни минути, като "моряците" изпуснаха няколко възможности чрез Фабио Куалярела. Преди почивката пък Армандо Идзо можеше да изравни за Дженоа, но ударът му беше избит от защитник в последния момент. 

След почивката Самп държеше събитията на терена и не позволяваше да се стига до сериозни опасности пред вратаря си. Пет минути преди края пък беше сложена окончателно и точката на спора.

Тогава ветеранът Фабио Куалярела заби втория пирон в ковчега на Дженоа след нова асистенция на Дуван Сапата и оформи крайния резултат. Малко след това Мигел Велосо изпусна най-доброто положение за "грифоните" след почивката и всичко свърши. 

След този развой на генуезкото дерби Сампдория събра 23 точки на шестата позиция, от която няма как да мръдне, каквото и да се случи в останалите мачове от кръга. Дженоа остава предпоследен със само 6 точки и бъдещето му е все по-несигурно.