Треньорът на Дженоа Давиде Балардини сериозно разкритикува рефера на двубоя с Рома Андреа Джервасони. Наставникът бе изгонен през второто полувреме за невъздържано поведение, но от думите му става ясно, че е крещял по своите играчи, а не по адрес на арбитъра.

„Казвах на момчетата да извадят топката, понеже видях, че Пабло Освалдо от доста време лежеше на тревата с контузия“, разкри специалистът. „Тогава Джервасони взе, че ме изгони. Не разбирам къде сбърках. Мисля, че първото правило във футбола е да се показва еднакъв критерий, но е очевидно, че еднаквият критерий е по-скоро изключение, отколкото правило в Италия.“

Освен отстраняването на треньора, Дженоа трябваше да се справи и с човек по-малко на терена, след като Юрай Куцка получи втори жълт картон за спречкване с капитана на Рома Франческо Тоти. „Тоти е шампион и трябва да бъде уважаван, но това важи и за останалите. Не виждам какво лошо стори Куцка. Нашите съдии често обичат да изместват играчите под светлината на прожекторите“, добави Балардини.