Наставникът на Сасуоло може да си има сериозни проблеми. Роберто де Дзерби трябва да отговаря по обвинения, че е бил притиснат от мафията да привлече двама футболисти, още докато е бил треньор на Фоджа в периода 2014-2016 г. 

Прокурорът Франческо Арнино го обвинява, че е привлякъл в третодивизионния тогава тим Лука Помпилио и Антонио Бруно, които имали "твърде спорни качества на спортисти" и им липсвал "какъвто и да било спортен талант". 

Обвинителят твърди, че вместо да се обърне към властите, както би трябвало да стори всяка жертва на изнудване, Де Дзерби се съгласил на условията на мафията и извършил престъпление. Още повече, че играчът Антонио Бруно е син на един от бившите босове на организираната престъпност на Апенините Родолфо Бруно. 

Наставникът на Сасуоло категорично отрича обвиненията и твърди, че привличането на футболистите се е осъществило по негово собствено желание и никой не го е поставял под натиск да прави каквото и да било. 

"Никога не съм бил притискан да правя нещо в клубовете си, дори от ръководителите им. Във Фоджа всеки знае, че не просто не може да ми се влияе за решенията, камо ли някой да ме изнудва. Искам да се отбележи дебело, че посочените футболисти никога не са тренирали в първия отбор на Фоджа, а само са били при юношеските гарнитури."

"Когато дойде време да се разграничи дали те имат място в първия отбор, не попаднаха в сметките ми. Аз вече имам лимитирани правомощия върху това какво ще реши ръководството като предлагане на договор на играч или пращането му под наем на друго място. Съжалявам, че доброто ми име е оцапано по такъв начин", пише в становището си Де Дзерби, подписано от адвоката му.