Отборите на Сасуоло и Болоня удължиха поредиците си без победа в Серия А, като в първия неделен двубой от 10-ия кръг завършиха при 2:2. Ремито е една идея по-горчиво за „рособлу”, които на два пъти повеждаха в резултата и допуснаха изравняване в заключителните минути.

Болоня имаше нужда от само 83 секунди след първия съдийски сигнал, за да отбележи. Федерико Сантандер положи доста усилия, за да задържи топката в игра до аутлинията по десния фланг, а сетне центрира остро по тревата към близката греда. Там опитният Родриго Паласио изпревари пазача си и с бомбен изстрел в близкия горен ъгъл се разписа за 0:1.

Сасуоло успя доста бързо да отговори. В 17-ата минута единият от тримата централния защитници на домакините Марлон получи топката от Доменико Берарди, докато се намираше на около 33-35 метра от вратата. Бразилецът изобщо не се двоуми, а нанесе зверски диагонален шут, който улучи десния стълб и спря в мрежата – 1:1.

„Хрътките” си върнаха водачеството в началото на второто полувреме. В 55-ата минута се стигна до ъглов удар пред вратата на „неровердите”, а Джанкарло Гонсалес с глава свали центрирането към намиращия пред вратарското поле Ибрахима Мбайе. Бранителят не нанесе най-чистият възможен изстрел, ала докосването му беше достатъчно, за да прати топката в мрежата 1:2.

Оттам нататък Сасуоло отново наложи тотална доминация в търсене на изравняването. То стана факт в 85-ата минута, след като домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Влезлият като резерва минути по-рано Кевин-Принс Боатенг не трепна и с шут в долния ляв ъгъл донесе точката – 2:2.

Резултатът беляза четвъртият пореден шампионатен двубой без победа за Сасуоло. Болоня прави аналогична серия, като е в 3 последователни мача без успех. Сасуоло заема 7-ото място с 15 точки, докато Болоня е 16-и с 9 пункта.

В следващия кръг „неровердите” гостуват срещу Киево, докато Болоня приема Аталанта.