Марио Гомес реализира два гола при победата на Байерн Мюнхен във финала за Купата на Германия срещу Щутгарт (3:2) и по този начин помогна на своя отбор да спечели требъл. Въпреки това, мачът в Берлин е бил последният за Гомес с фланелката на Байерн.

Новината разкри вестник „Билд“, според който Гомес със сигурност напуска немския колос и ще стане играч на Наполи.

Гомес има договор до 2016 година с Байерн, но въпреки това и въпреки страхотните си показатели – 113 гола в 174 мача, е взел решение да премине в Наполи, тъй като през този сезон се превърна в резерва на Марио Манджукич, а през следващия в тима ще бъде и Марио Гьотце.

В съблекалнята след успеха за купата, Гомес е обявил пред всички: „Това беше моят последен мач за Байерн.“

През последните седмици агентът на Гомес Ули Фербер е провел множество преговори с Наполи като вече е постигнал договорка за тригодишен договор.

Преди това Фербер се е осведомил при какви условия от Байерн ще пуснат своя футболист, от които е станало ясно, че Наполи ще трябва да предложи 20 милиона евро. Гомес вече се е изнесъл от своето жилище в Мюнхен и е в очакване на трансфера.

Готовността на Байерн да продаде голаджията пък засилва слуховете, че баварците са постигнали споразумение за трансфер на Роберт Левандовски.