Славният ветеран в състава на Удинезе Антонио ди Натале обяви, че се маха от клуба след края на сезона. След като прекара 12 от най-силните си години на "Фриули", той прецени, че е време да си тръгне. 

Той има договор само до края на сезона и двете страни са преценили, че няма да се стигна до удължаване на сделката. Така 38-годишният ветеран има само още три мача с "черно-белия" екип, след което ще предприеме друго предизвикателство. 

"Изкарах най-хубавите 12 години в кариерата си тук, но вече е време за раздяла. Кариерата ми на "Фриули" е достойна за филм. Горд съм, че постигнах толкова много с този екип и мога вече да кажа, че отрязах много големи отбори, за да играя в Удинезе", сподели Ди Натале в последната си пресконференция като играч на отбора. 

Той сподели още, че ще отсъства от мача с Торино от предстоящия кръг, но ще играе с Карпи в последния си мач пред домакинската публика. Ветеранът разкри още, че няма да спира с футбола, но още не знае къде ще продължи кариерата му. 

Със сигурност обаче това ще е в италианският елит, защото целта му е да задмине по голове Джузепе Меаца. В момента Ди Натале има 208 попадения, а легендата е с 216 в италианския елит и той вярва, че за още един сезон може да го задмине.