Може би най-обичаният от тифозите играч на Удинезе Антонио ди Натале ще изкара известно време в лазарета на тима. Той се контузи по време на тренировката на отбора в четвъртък, съобщиха от клуба. 

Той е напуснал заниманието с болки в крака и впоследствие медицинските прегледи са показали, че има малко разкъсване на мускулни влакна в бедрото. Лекарите са му предписали пълна почивка. 

Така в следващата една седмица 38-годишният ветеран ще трябва въобще да не се натоварва. Той ще може да бъде на разположение на треньорския щаб за тренировки едва следващия петък и по всяка вероятност ще пропусне цели три мача на "фриуланите". 

В рамките на следващите дни на Удинезе му предстоят двубои с Киево, Фиорентина и Интер, които трябва да предопределят съдбата на отбора и оцеляването му в Серия А. Ди Натале вероятно ще е на линия едва за мача с Торино на 30 април. 

Това е последният сезон за "фриуланите" на славния ветеран с над 200 гола в Серия А. Той все още обаче се колебае дали да окачи обувките на пирона през лятото, или да предприеме една последна авантюра за много пари в арабския свят.