Асът на Рома Франческо Тоти пише история през този сезон. Капитанът на „вълците” едва ли ще пристигне в София за мача с ЦСКА, но тази неделя със сигурност ще води атаката на Рома срещу Самдория.

Медиите в Италия скъсват от хвалби култовия футболист на Рома. Средната оценка на Тоти във вестник „Гадзета дело Спорт” от началото на сезона е впечатляваща- 9.5!

Ръководството на столичния клуб трескаво търси достоен помощник на Тоти в атаката на Рома. Спрягат се имената на Лука Тони и Адриано.

В Генуа Клаудио Раниери няма да разчита на няколко футболисти. С травми са Тонето и Мексес, като последният няма да играе и срещу ЦСКА в София. Менез и Писаро са наказани за двубоя със Сампдория.

Очаква се Раниери да се спре на класическата схема 4-4-2. На вратата ще застане Жулио Серджио, а пред него трябва да застанат Рийзе, Жуан, Бурдисо и Касети. В средата се очаква следното каре- Перота, Бриги, Де Роси и Тадей. В предни позиции до Франческо Тоти ще играе Вучинич.

Въпреки фантастичния сезон, който изнася капитанът на Рома, играчът бе поставен едва на 23 място в класацията за най-добър футболист на последното десетилетие.

33-годшният Франческо Тоти реализира 19 гола от началото на годината във всички надпревари, което надмина и най-големите очаквания.