Капитанът на Рома Франческо Тоти пусна специално изявление, с което опита да хвърли повече светлина върху взаимоотношенията в съблекалнята на клуба. Ветеранът, чийто изтичащ договор създаде противоречия сред „джалоросите“, настоя, че е негов дълг да обединява отбора, а не да създава разделение.

В сряда нападателят изигра поредния си голям мач, като влезе на смяна в заключителните минути и с две попадения в в самия край донесе успеха с 3:2. Въпреки това съмненията за разрив между Тоти и треньора Лучано Спалети продължиха да витаят с пълна сила, а тази сутрин 39-годишния ветеран е тренирал индивидуално. Целта на соловото занимание е да освободи време за Тоти, за да присъства на баптистката церемония на дъщеря си Изобел.

„Моите голове ни помогнаха да вземем победа за отбора и за клуба, които винаги съм обичал. Те трябва да обединяват, а не да разединяват. В понеделник ни чака още един голям мач, а за мен, както винаги, е важно само едно: да отпразнувам успеха със съотборниците си, с треньора, с клуба и нашите уникални фенове. Напред, Рома!“, добави Тоти.

В понеделник от 16 часа наше време Рома приема Наполи в изключително възлов мач от 35-ия кръг на калчото.