Торино и Лацио продължават да преследват местата, даващи право на участие в Лига Европа следващия сезон. Двата тима постигнаха важни победи, съответно над Удинезе и Ливорно.

"Биковете" надделяха над опонентите си с 2:0 у дома, а със същия резултат римляните победиха борещия се за оцеляване съперник на неговия стадион.

Омар ел Кадури откри резултата за Торино в 15-ата минута, а Чиро Имобиле с 22-ия си гол за сезона в 56-ата оформи крайния резултат и се утвърди на челото на голмайсторската ранглиста в Серия А.

Така "биковете" вече събраха 52 точки на шестата позиция, която ще даде право на участие в Лига Европа през следващия сезон.

Със същия актив сега е и Лацио и битката ще е ожесточена. "Орлите" стигнаха до успеха след гол на Стефано Маури в 15-ата минута и на Антонио Кандрева от дузпа в 50-ата.

Така те лишиха Ливорно от шанса да излезе над чертата на изпадащите. Тимът остава предпоследен с 25 точки, на три по-малко от последния над нея Болоня.

Друг претендент за Европа - Парма - направи грешна стъпка. "Дуковете" паднаха с 0:1 от Каляри като гости и остават с 51 точки, но и с шансове за Европа.

Сардинците пък си осигуриха оцеляването с този успех и вече имат 39 точки, недостижими за борещите се за оцеляване.

Ето и резултатите от неделните мачове в Италия до момента:

Верона - Катания 4:0

Каляри - Парма 1:0

Сампдория - Киево 2:1

Торино - Удинезе 2:0

Ливорно - Лацио 0:2