Отборът на Верона записа четвърта победа в последните си 5 шампионатни мача, след като разгроми гостуващия Катания с 4:0 в мач от 35-ия кръг на Серия А. Отличен мач за „скаглиерите” изигра ветеранът Лука Тони, който напук решението на селекционера Чезаре Прандели да не разчита на него за Мондиала, наниза 2 попадения в мрежата на почти сигурния изпадащ тим на „слоновете”.

Домакините откриха резултата още с първата си по-опасна атака. В 6-ата минута Хуан Мануел Итурбе направи хубаво включване отдясно по атаката и от 7-8 метра шутира по диагонал към вратата. Стражтъ на Катания Алберто Фрисон отрази, но топката попадна в Лука Тони, който нямаше как да сбърка на празна врата.

В 28-ата минута резултатът стана 2:0. „Скаглиерите” изпълниха корнер вляво от вратата, а защитата на гостите не изчисти добре. Джакопо Сала пое кълбото отдясно по атаката и центрира във вратарското поле, където Тони необезпокояван разстреля вратаря с глава. Това бе 20-ото попадение на голаджията за сезона, което го изравни с лидера при реализаторите в калчото Чиро Имобиле (Торино).

Точно преди почивката Верона реши мача с трети гол чрез попадение на Маркиньо.  Хуан Талеб нахлу мощно отдясно, пробяга терена до наказателното поле на противника, където обърна фланга с пас към бразилеца. Последният само укроти кълбото и с мощен изстрел по тревата закова топката в долния десен ъгъл.

Крайният резултат бе оформен от Талеб четвърт час преди края на мача. Фрисон сбърка много сериозно в опита си да изрита топката напред и тя попадна у Сала пред дъгата. Той веднага пусна вдясно към Талеб, който с техничен фалцов изстрел я наниза в далечния ъгъл за 4:0.

Във временното класиране Верона защити 6-ото си място и вече е с актив от 52 точки, като е на 5 зад 5-ия Интер в битката за Лига Европа. Катания пък остава твърдо на дъното с едва 23 пункта, като изостава с 5 от първия тим (Болоня) над чертата.