Дзампарини бързо разлюби Палермо, щом полицията го погна

Маурицио Дзампарини източник: Gulliver/Getty Images

Маурицио Дзампарини източник: Gulliver/Getty Images

Все още настоящият бос на Палермо – небезизвестният Маурицио Дзампарини се оказа главната мишена на специализирана акция, проведена от Италианската финансова полиция. Тази сутрин органите на реда изненадващо се появиха в дома на бизнесмена и проведоха обиск както в него, така и в клуба.

Служителите от „Гуардия ди финанция” в момента все още провеждат своите проверки в офисите на „розанерите”. Предполага се, че те събират данни за разследване, което има за цел да уличи Дзампарини в подправяне на счетоводни документи, присвояване на средства и пране на пари.

Дзампарини няма да остане президент на Палермо

Освен двете локации полицията направи внезапни проверки в някои от офисите на „Групо Дзампарини”, холдинговата компания на 76-годишния италианец. Не е изключено органите на реда да са се задействали след провалената сделка за продажбата на Палермо в полза на Пол Бакалини. Американецът с италиански корени и неговите съдружници поискаха втори одит на клуба, а впоследствие представиха оферта, която Дзампарини окачестви като много по-ниска от първоначално договорената цена.

Самият бос прие много тежко акцията срещу владенията му и не скри своето възмущение. „Аз съм един от най-честните хора в италианския футбол”, заяви Дзампарини. „В отговор на всичко блокирам всякакви трансфери и вече не ми пука за Палермо. Ще пускам юношите и играчите, с които към момента разполагаме.”

Край: Продажбата на Палермо окончателно пропадна

„Днес проведох разговор с американски инвеститор по телефона. В същото време финансовата полиция е във всичките ми къщи и централата на Палермо, защото не продадох клуба на Бакалини.”

„Фалшиво счетоводство? За Бога, няма нищо такова. Ръководя Палермо толкова много години и всичко е под контрол”, допълни Дзампарини.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Палермо Маурицио Дзампарини

Италия