Медиите в Италия твърдят, че се задава опасно разцепление в Рома. Тезата им е продиктувана от острата реакция на наставника Руди Гарсия относно затварянето на южната трибуна на „Олимпико“, докато президентът на клуба Джейм Палота не смята да обжалва решението.

До санкцията се стигна след редица обидни банери и скандирания, които „тифозите“ на джалоросите си позволиха по адрес на Антонела Леарди, майката на убития фен на Наполи Чиро Еспозито.

Последният стана жертва на пиян привърженик на Рома преди миналогодишния финал за Купата на страната в Рим между Наполи и Фиорентина.

Палота първоначално се оплака, че сега всички фенове ще бъдат наказани заради „няколко идиоти“, ала впоследствие не обжалва наложената от футболната федерация санкция и лично се извини на Антонела Леарди.

Руди Гарсия обаче се изказа доста остро за решението Рома да затвори част от стадиона си. „Спортната правосъдна система в Италия е такава: един човек решава в деня след мача. Той се занимава с всички инциденти от уикенда. В други страни има комисия, която дебатира. В този смисъл мисля, че италианската правораздавателна система трябва да се подобри, тъй като това поне за мен не отговаря на концепцията за справедливост“, добави Гарсия.