Президентът на Рома Джеймс Палота изрази публично протеста си срещу затварянето на „Курва суд“ на Олимпико, като обвини за това част от ултрасите на тима.

„Не трябва всички да плащат заради няколко идиоти“, категоричен бе босът на тима.

„Надявам се, че слушате много внимателно и предавате коректно думите ми, защото ние сме много обезсърчени и разочаровани от някои действия. Ние нямаме достатъчно сили да се справим с всичко това на стадиона. Ние имаме стюарди в съоръжението, които нямат пълни права“, споделя президентът.

„Не е честно спрямо всички фенове, името им да бъде опетнявано от няколко ш***ни идиоти“, сподели още афектираният Джеймс Палота.

Причината за санкцията е фактът, че по време на мача срещу Наполи привържениците издигнаха обидни плакати към майката на убития фен на неаполитанците Чиро Еспозито - Антонела Леарди. Запалянкото на Наполи почина в римска болница след финала за Купата на Италия миналата година, след като беше застрелян от упор от фен на Рома. Впоследствие майка му издаде книга, приходите от която дари на лечебното заведение, в което почина синът ѝ.

Освен затварянето на сектора, Рома ще трябва да плати и глоба в размер на 12 хиляди евро.